tökmagolaj - egészségmegőrzés és vitalitás

Vidék Szíve

Vidék Szíve

Egy csepp egészség mindenkinek jár!

2020. január 20. - Vidék Szíve

Januárban sokan úgy érezzük, tiszta lappal indíthatjuk az évet, és igyekszünk nagyobb hangsúlyt adni az egészséges táplálkozásnak. Akár bakancslistát készítettél 2020-ra, akár titkos fogadalmakat tettél éjfélkor, vagy csak tisztán látod, hogy kívánatos lenne megreformálni konyhádat, érdemes a Vidék Szíve útmutatóját is elolvasnod, hogy ne csak a szemednek, hanem a szívednek is kedvezz az asztalodra kerülő fogásokkal. Tippjeinkkel szeretnénk segíteni abban, hogy az egészséges életmód könnyed és örömteli legyen bárhol is cseppented olajunkat tányérodba!

  1. Sok kicsi sokra megy! Ahogy a sok apró tökmagból több száz liter egészséges, éltető tökmagolaj lesz, úgy minden egyes kis döntésünk egyre elhivatottabbá tehet minket a kitűzött cél elérésében. A fogadalmainkat naponta kell megerősítenünk. Az életmódváltás esetében is érdemes apróbb újításokat bevetni, mikor fakanalat veszünk a kezünkbe, teljes konyhánk lecserélése helyett. Fektessük a rendszerességre a hangsúlyt. Tegyük egészségesebbé megszokott kedvenceinket akkor is, ha nem tudjuk vagy akarjuk a legegészségesebbet választani. Ha salátáinkra a krémes szószokat tökmagolajra cseréljük, vagy a lisztet akár csak 10-20%-ban tökmagliszttel gazdagítjuk, máris tettünk egy lépést, hogy több vitaminhoz juttassuk szervezetünket.

 

  1. Minden nap egy kis plusz. Már napi egy kanál tökmagolaj rendszeres fogyasztásával kedvezhetünk szívünknek, érfalainknak, bőrünknek, hajunknak, körmeinknek és támogathatjuk immunrendszerünket. A közkedvelt ízvilágú tökmagolajat fogyaszthatjuk magában is, de leveseinkbe, szendvicsünkbe vagy húsételeinkre is csepegtethetjük a vidék zöld aranyát.

 

  1. A finom és tápláló ételek mellett legyen időnk a mozgásra is. Lehet ez egy séta a közeli parkban, vagy könnyed torna az otthonunkban - a legfontosabb, hogy ne felejtsük: az egészséges élethez nem elég csupán az étkezésünket megreformálni. Válasszunk olyan mozgásformát, amit valóban kedvelünk. Gondoljuk végig, hogy egyedül vagy csoportban könnyebb kitartanunk a rendszeres testmozgás mellett. S, ami még fontos, keressük meg a legalkalmasabb időpontot az életünkben, mert ha mindig rohannunk kell, vagy nem tudunk igazán megérkezni, nehéz lesz kitartani, s kötelezőnek fogjuk érezni azt, ami igazán élvezetes is lehetne számunkra. Mit, mikor és kivel, ez a kulcs!

 

  1. Testünk egészsége mellett lelki egyensúlyunkra is figyeljünk. Mi a Vidék Szívénél karnyújtásnyira dolgozunk a természettől. Amikor túl sok a munka, vagy csupán jól esne egy kis csend, igazi feltöltődés bejárni a termőföldeket, a közeli tájakat, magunkba szívni a vidék nyugalmát. Szívünk szerint mindenkinek receptre írnánk a természetben tett sétákat, a csendet, a friss levegőt. Keressünk minél több lehetőséget, hogy részesei lehessünk a vidék kincseinek, akár a barátságos Nógrád megyében!

 

Egészséges új évet kívánunk!

tv_termekek.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://videkszive.blog.hu/api/trackback/id/tr1015417602

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása