tökmagolaj - egészségmegőrzés és vitalitás

Vidék Szíve

Vidék Szíve

Kulisszatitkok A Vidék Szíve házatájáról

II. rész: Nevünk története

2020. március 10. - Vidék Szíve

Csupán egy üveg tökmagolaj? Kincs, melynek minden cseppje aranyat ér? Féltve őrzött, titkos hozzávaló salátáidhoz és elképesztő desszert kreációidhoz? Neked talán ezt jelenti, nekünk pedig a tökmagolaj az életünk. Ahhoz, hogy a zöld arany friss cseppjei az asztalodra jussanak, egyaránt szükségünk van a csodálatos nógrádi termőföldekre, a kiváló minőségű magra, a napra, az esőre, a gépekre és természetesen az emberekre, akik megművelik ezt a sok száz hektárnyi területet. Emellett szükségünk van a gyárra és az abban dolgozókra, cukrászokra, könyvelőre, grafikusra, marketingesre.  S persze Kuris Péterre és családjára, melynek minden tagja elhivatottan munkálkodik azon, hogy még több ember asztalára eljusson az, amiben ők már oly régóta hisznek: a Vidék Szíve.

nevunk_blog.jpg

Mindent tudni szeretnél a Vidék Szívéről? Mindent talán még mi sem tudunk, hisz napról-napra születnek új ötletek, így egyik nap még csak boltok polcain érsz el minket, pár hét múlva már a Freshland étteremhálózat csodálatos salátáira is kérheted kedvenc prémium minőségű tökmagolajod. A következő héten meg ki tudja... talán egy étteremben, vagy egy édességben köszön vissza a selymes ízű Vidék Szíve tökmagolaj, mert nem véletlenül dolgozunk együtt cukrászokkal. ;) De minden, amit tudunk, ami velünk történt, értetek, fogyasztókért van. Így szívesen osztunk meg veletek egy-két kedves történetet múltból és jelenből, s mi is szívesen vesszük, ha megírjátok nekünk, hol találkoztatok először a Vidék Szíve tökmagolajjal, miért fogyasztjátok és milyen ételekkel szoktátok kombinálni egészséges cseppjeinket! Ki tudja, talán legközelebb a Ti írásotokat osztjuk meg a nagyközönséggel!

Sokszor kérdezik tőlünk, miért választottuk a Vidék Szíve nevet?

Előbb volt meg a gyártás ötlete, mint a név. Tökmagot már régóta termeltünk Nógrádban, és sokan kedvelték minőségi portékánkat. Aztán, mikor eldöntöttük, hogy mi magunk szeretnénk felhasználni, mert helye van a magyar asztalokon is, akkor hosszan gondolkoztunk azon, hogyan nevezzük. Olyan nevet kerestünk, ami igazán minket tükröz, ezért sorra vettük, mit is jelent nekünk a termék. A helyet, ahol megterem, ahol élünk. A földet, ahol az olajtökök fejlődnek. Egy olyan terményt, amely az egyik legnagyobb hozzáadott értéket képviseli a vidék kincseskamrájában. Egy olyan terméket, mely egy igazi éltető csoda. Amikor megfogalmazódott sok-sok ötlet után a Vidék Szíve, rögtön éreztük, hogy ez az igazi.

 „Ide születtem, innen indultam, majd számos tanulmány és munkatapasztalat után visszatértem a Nógrád megyei Szécsénybe, hogy a családom munkájába bekapcsolódjak és továbbfejlesszem azt, mert itt értéket teremtünk. S bár fontosnak tartom a városok kulturális értékeit és az ott lüktető tudást, fejlődést, innovációt, azt is tudom, hogy a vidék nélkül nincs városi lét sem. A kettő kiegészítí, feltölti egymást. Amikor jó nevet kerestünk, és megfogalmazódott a Vidék Szíve – azonnal éreztem: ez a mienk! Ezt adjuk mi Szécsényből a gasztronómiának és az egészségtudatos életet élőknek. Fontos volt megfogalmazni, hogy honnan jön és mit jelent nekünk ez a termék. Úgy érzem sikerült.”  meséli Kuris Péter nevünk történetéről.

Neked tetszik? Köszönjük, ha megosztod velünk!

A bejegyzés trackback címe:

https://videkszive.blog.hu/api/trackback/id/tr7815513676

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása