tökmagolaj - egészségmegőrzés és vitalitás

Vidék Szíve

Vidék Szíve

Vidék Szíve tökmagolaj – a mindennapi feles;)

Húsvéti kalács és egy kupica Vidék Szíve tökmagolaj

2020. március 23. - Vidék Szíve

A húsvéti időszak előtt szokás - ha nem is negyven napos böjtöt - de egyfajta önmegtartóztatást fogadni. Egyesek a húsról mondanak le, de nem ritka, hogy egy-egy rossz szokás elhagyása kerül a fogadalmak közé. Ez nemcsak a testi, hanem a lelki megtisztulást is segítheti, így a böjti időszak alatt a Vidék Szíve kis csapatának támadt egy ötlete, hogy a tökmagliszttel gazdagított, tökmagokkal megszórt húsvéti kalácsreceptünk mellé mivel tehetnénk teljesebbé, s persze egészségesebbé fogyasztóink húsvéti ünnepét. Vidéken bizony a kölni mellett előkerülnek még a hideg vizes vödrök és szódásszifonok is, s húsvét hétfőn a fiúk csapatokban járják a házakat, hogy egy lány se maradjon ki a megújulást és termékenységet szimbolizáló frissítő locsolkodásból. Idén azt javasoljuk, hogy a piros tojás mellé, vagy az ünnepi asztalnál kínált snapszos poharaitokat tökmagolajjal töltsétek meg, mert ez a legegészségesebb feles. S így nemcsak a lányok nem hervadnak el a frissítő locsolás után, hanem az ifjú urak fittségéről is gondoskodhattok, amolyan Vidék Szíve módon, 100% tökmagolajunkkal. Egészségünkre!

nyuszik.jpg

Kellemes húsvéti ünnepeket kívánunk a Vidék Szíve tökmagos kalácsával! A hozzávalók közül a Vidék Szíve termékei akár kényelmesen online, weboldalunkról is megrendelhetőek.  https://videkszive.hu/termekek.html

Ági Vidék Szíve Fonott kalácsa

Hozzávalók: 

  • 50 dkg finomliszt
  • 4 púpozott evőkanál Vidék Szíve tökmagliszt
  • 4 evőkanál tejföl
  • 1 egész tojás + egy tojás fehérje a kenéshez
  • 5 evőkanál cukor
  • 4 dkg friss élesztő
  • 10 dkg szobahőmérsékletű vaj
  • 2 evőkanál Vidék Szíve tökmagolaj
  • 2,5-3 dl langyos tej

Elkészítés:

Az élesztőt 1,5 dl langyos tejben egy evőkanál cukorral felfuttatjuk. A lisztet és a tökmaglisztet egy nagy tálba mérjük, alaposan összekeverjük, a közepébe mélyedést készítünk és beleöntjük a felfuttatott élesztőt, a tejfölt, egy tojást, a további 4 evőkanál cukrot, a vajat és a maradék tejet. Addig dagasztjuk, amíg közepesen lágy tésztát kapunk, ami könnyen elválik a kezünktől.* (Dagasztógépet is használhatunk.) A tésztát lisztezett felületen 2 cm vastagra nyújtjuk, megkenjük vékonyan tökmagolajjal, ezután hajtogatjuk. Fél órát pihentetjük, majd a kenés-hajtogatás-pihentetés műveletét háromszor ismételjük. Végül megfelezzük a kapott tésztát, mivel ez a mennyiség két fonott kalácshoz elegendő. 3-3 csíkra vágjuk a tésztadarabokat, kicsit meggyúrjuk őket, hogy szép gömbölyű fonásunk legyen, majd befonjuk őket. A kalácsok tetejét tojásfehérjével megkenjük és 150 °C-ra előmelegített sütőben, vajazott tepsiben aranybarnára sütjük. 

kalacs.jpg

*Ha a tésztánk túl lágy lenne, mielőtt kinyújtjuk, adhatunk hozzá további lisztet, hogy ne legyen ragacsos.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://videkszive.blog.hu/api/trackback/id/tr2315546612

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása