tökmagolaj - egészségmegőrzés és vitalitás

Vidék Szíve

Vidék Szíve

A férfi egészsége a nő öröme is!

Valentin napra szeretettel

2020. február 09. - Vidék Szíve

Az elmúlt években több tanulmány is megjelent az életmódbeli változtatások egészségre gyakorolt pozitív hatásaival kapcsolatban, mégis kevés férfi az, aki e hír hallatán bioboltba rohanna, receptek vagy egy férfi számára a legfontosabb és leghasznosabb tápanyagok böngészésébe kezdene. Talán komolyabban veszik a sportolást, esetleg egy-egy rossz szokástól is megszabadulnak, de az egészségtudatos táplálkozás napjainkban (is) elsősorban a hölgyek asztala. Az elfogyasztott ételek egészségünkre gyakorolt hatása vitathatatlan. Ahogy a jól megválasztott falatokkal megelőzhetjük komoly betegségek kialakulását, úgy sajnos a kevésbé változatos étkezéssel nagyban növelhetjük az úgynevezett népbetegségek megjelenésének esélyét. (Hazánkban az uniós átlag kétszerese a szív- és érrendszeri betegségek áldozatainak aránya, mely mögött a genetikai örökségen túl a legnagyobb szerepet a helytelen életmód játssza, a komoly prosztataproblémák pedig egyre több 25-30 éves fiatalembert érintenek.)

Szerencsére egyre többen tudják, mit takar a tápláló reggeli, az egészséges ebéd vagy a könnyű vacsora, s idejüket, energiájukat nem sajnálva a legnagyobb szeretettel varázsolják a családi asztalra az éltető fogásokat. Ezért is gondoljuk, hogy ha a férfiak egészségéről írunk néhány fontos információt, az ő gondoskodó társaikhoz is kell szólnunk.

valentin_blog_kep.jpg

A konyhában egészséget is varázsolhatunk. Mikor a szerelmesek napjához közeledve tervezgetjük a romantikus vacsorát, gondoljunk arra, hogy egy gondoskodó társ éveket adhat párjának akár csak azzal, ha minél többször kínál zöldségeket, gyümölcsöket, zsírszegény húsokat, és a hozzávalók közé csempész olyan fűszereket és alapanyagokat, melyeknek nemcsak a néphagyomány, de a gyógyszergyártás is rég felfedezte gyógyító erejét. A kurkuma, a fokhagyma, a méz, a fahéj, a szegfűszeg, a gyömbér, a tökmag, a csicsóka  - a sor végtelen - mind többet tudnak mint csupán laktató, ízletes ételekké varázsolni főztjeinket. Vegyük például a tökmagolajat, mely már napi egy kanál elfogyasztásával megelőzheti és kezelheti a prosztata problémákat, így vigyázva a férfiak egészségére és elősegítve az önfeledt Valentin-napi örömöket. S még valami nagyon fontosat: megelőzni könnyebb, mint beszélni róla és felgyógyulni belőle – főleg az erősebb nem képviselőinek.

Szeresd párod egészségesre! A Vidék Szívénél tudjuk, a zöld arany a legjobb ékszer egy férfi számára.

A bejegyzés trackback címe:

https://videkszive.blog.hu/api/trackback/id/tr2715452636

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása